KULTURNO DRUŠTVO KRANJČANI MATERAM

Humanitarna prireditev Kranjčani materam, je bila vrsto let ena najboljših javnih prireditev v Kranju, ki je bila organizirana ob praznovanju materinskega dne. Dvorana takratnega Kina Center, je bila vsako leto nabito polna. Žal, so resnično lepo dvorano kina spremenili v dve manjši dvorani in igralniški salon, kar je posledično pomenilo, da smo tudi organizatorji te prireditve ugotovili, da se moramo posloviti od teh prireditev.

Nostalgija po imenu prireditve, pa nam ni dala miru. Zaradi tega smo v letu 2007 ustanovili kulturno društvo Kranjčani materam. Namen društva je priprava in izvedba kulturnih in družabnih srečanj in prireditev. Člani društva vsako leto na občnem zboru potrdimo plan naših dejavnosti, ki jih v letu tudi izpeljemo. V društvu smo veseli ljudje, ki cenimo krščansko izročilo naših prednikov in to posredujemo tudi zanamcem.

Veseli smo bili, da smo lahko kot prvi sodelovali pri pohodih po Rožnovenski poti, in v lepi pokrajini pod Dobrčo, v premišljevanju rožnega venca, polnili našo duhovnost in vernost. Na to pot se radi vračamo in smo ponosni, da so se naše prijateljske vezi prepletle tudi s člani Društva svete Neže.

Matevž Kleč, predsednik